Mondel József

Szerző: Attila | 2010. április 10. 14:39:07

Feltétlenül meg szeretném említeni Barsi Balázs ferences szerzetes, pap nevét. Isten kegyelméből egy hétvégét tölthettem Sümegen a templombúcsú idején, plusz még engesztelő lelki nap is volt. Felejthetetlen minden egyes részlete. A Szentlélek működése általa, a liturgiával, a gregorián énekekkel kapcsolatban végzett munkája, prédikációi rendkívűl mély lelki életről tanúskodnak. Még ha nem is lehetek ott Sümegen mindig, de a Mária Rádió honlapján letölthető prédikációi és könyvei közelebb visznek Istenhez. Csodálatosan egyszerűen tud fogalmazni, érthetően, és amit mond, az mind igazgyöngy. Kiemelném még Mondel József atyát, aki jelenleg Törökszentmiklóson szolgál. Egy évig volt nálunk káplán. Papi jelmondata: "Evezz a mélyre!", nagyon sokat elmond róla. Rendkívül mély lekiségű pap. Sokszor beszélgettünk. Sohasem felejtem el Húsvét Vigiliáját, ahogyan azt ő ünnepelte és bemutatta. Szeretnék szólni Árvai Zoltán atyáról is, plébánosomról, aki egy nagyon meleg szívű pap, nagyon kedves, vidám, de jól felkészült és nagyon komolyan veszi hivatását. Örülök, hogy megismerhettem és ismerhetem Polgári Ferenc atyát, nagyon kedvelem a hozzáállásáért, kiváló humorérzékéért, mély lelkiségéért.

Szerző: Kucsmáné Deák GAbriella | 2010. április 13. 16:08:32

Márciusban végzett cursillo-s vagyok. Római és Görög katolikus atyákat nagyon sokat ismerek és szeretek. Miskolcon lakom, és az avas-déli Görög Katolikus egyházközösséghez tartozom. Grunda János Atya a lelki vezetőm, így őt kiemelten említem. Felsorolás szinten meg kell említenem a következő atyákat: Mischinger Ferenc, Szarvas István, Szőke Gábor, Mondel József, Érsek Attila, Kovács Tamás, Nagy Krisztián, Dudás László, Makkai László, Orosz Árpád. Különleges személyek egytől- egyig. Más-más egyéniségek és mindannyian jelen voltak eddigi életem különböző szakaszaiban. Sok jót és szépet, értékeset tanultam tőlük a hitről, az életről és a világról. Ezúton is köszönöm nekik!

Szabadon terjeszthető és másolható  - No Copyright                                                                       Powered by megaweb